categorie

nutriție sportivă suplimente nutritive

creatina energizante  proteine alimente fitness produse slabire vitamine minerale aminoacizi

Nutriția sportivă este baza succesului sportiv . Este un plan nutrițional bine gândit, care le permite adulților și sportivilor activi să facă performanțe optime.

Oferă tipul potrivit de mâncare,Nutriția sportivă este unică pentru fiecare persoană și este planificată în funcție de obiectivele individuale.

Bazele nutriției sportive
Energia necesară vieții și activității fizice provine din aportul de alimente și lichide pe care îl consumăm. Macronutrienții din următoarele grupe de alimente asigură energia necesară pentru funcționarea optimă a corpului.

Carbohidrați

Carbohidrații sunt fie carbohidrați simpli, fie complecși și sunt sursa principală de energie pentru corpul uman. Carbohidrații simpli includ zaharurile care se găsesc în mod natural în alimente precum fructele, legumele și laptele.vPâinea integrală, cartofii, majoritatea legumelor și fulgii de ovăz sunt exemple de carbohidrați complecși sănătoși. Sistemul tău digestiv descompune carbohidrații în glucoză sau zahăr din sânge, care furnizează energie celulelor, țesuturilor și organelor.

Proteine 

Proteinele sunt formate dintr-un lanț de aminoacizi și sunt esențiale pentru fiecare celulă din corpul uman. Proteinele pot fi complete sau incomplete. Proteinele complete conțin toți aminoacizii de care organismul are nevoie și includ surse animale precum carnea, peștele, carnea de pasăre și laptele.

Sursele de proteine incomplete (de obicei proteine vegetale) lipsesc adesea una sau mai multe dintre cele esențiale aminoacizi. Aminoacizii esențiali nu pot fi produși de organismul însuși și trebuie aprovizionați cu alimente. Proteinele joacă un rol important în recuperarea și creșterea mușchilor.

Grăsimi
Grăsimile pot fi saturate sau nesaturate și joacă un rol important în corpul uman. Grăsimile nesaturate sunt considerate sănătoase și provin din surse vegetale precum uleiul de măsline și nucile. Grăsimile saturate se găsesc în produsele de origine animală, cum ar fi carnea roșie și produsele lactate bogate în grăsimi, care cresc riscul de îmbolnăvire.

proteină pudră proteină organică cazeină proteină multicomponentă din zer aminoacizi BCAA creatina L-arginina L-carnitină tirozină gustări fitness carne de vită gel energetic sacadat gustări cu conținut scăzut de carbohidrați batoane proteice scăderea în greutate și creșterea mușchilor creatină dintr-o privire Nutriția pentru creșterea mușchilor Produse pentru creșterea mușchilor Creșterea musculară rapidă Vitamine Acid folic Vitamina B12 Complex de vitamine B Vitamina C Vitamina D Nutrienți Antioxidanți Carotenoizi Omega-3 Seleniu minerale Proteine Proteine din zer whey Concentrate proteice Proteine izolate Proteine hidrolizate Proteine din zer multi-componente Proteine multi-componente Proteine de noapte Proteine pe bază de plante Colagen Alte proteine Proteine pentru femei Proteine din carne de vită Proteine din soia Proteine pentru creșterea masei musculareArzătoare de grăsimi Arzătoare de grăsimi complexe L-carnitină Arzătoare de grăsimi termogenice Alte arzătoare de grăsimi Gainere și Carbohidrați Gainere Carbohidrați lenți Carbohidrați rapizi Geluri energizante Proteine All-in-one Suplimente pentru articulații Suplimente complexe pentru articulații Suplimente pentru articulații pe bază de colagen Glucozamină Alte suplimente pentru nutriția articulară Aminoacizi Aminoacizi complecși BCAA EAA Arginină Glutamină Alți aminoacizi Vitamine Multivitamine Vitamina A Vitamine din grupul B Vitamina C Vitamina D Vitamina E Alte vitamine Minerale Multiminerale Magneziu Calciu Fier Zinc ZMA și ZMB Alte minerale Grăsimi sănătoase Ulei de pește lichid Omega-3 Omega 3-6-9 Ulei de krill CLA şi HCA Lecitină Alte grăsimi sănătoase Creatină Creatină monohidrată Alte forme de creatină Creatină multi-componentă Alte suplimente Probiotice și enzime digestive Suplimente pe bază de plante Pentru un somn mai bun Împotriva crampelor Păr, unghii și piele Stimulente neurometabolice Gaming Protector hepatic Împotriva îmbătrânirii Alte suplimente speciale Ciuperci Suplimente nutritive pentru obiectivele voastre Dezvoltarea masei musculare pentru pierderea în greutate  Susținerea regenerării Îmbunătățirea performanței Pentru susținerea imunității Stimulente Stimulente de pre-antrenament Suplimente cu oxid nitric