Manualul Novagenics De Proteine Și Aminos Klaus Arndt & Torsten Albers

127.84  Lei
127.84  Lei
@335
9783929002386
in stoc

Informati

Manual de proteine și aminoacizi - klaus arndt & torsten albers utilizarea optimă a proteinelor și aminoacizilor: în sport, în diete, în boli, pentru îngrijirea sănătății utilizarea corectă a proteinelor și aminoacizilor construirea optimă a mușchilor, cele mai bune rezultate dietetice, recuperare mai rapidă în caz de boală ediție nouă, revizuită și mult etinsă a celui mai de succes titlu german pe această temă. în ultimii ani, aminoacizii, în special, au primit o atenție sporită în cercetare, medicină și sport: ca substanțe endogene, acestea nu au efecte secundare (cu câteva ecepții), dar în forma lor pură pot influența un număr mare de procese metabolice. acest lucru duce adesea la efecte care nu pot fi obținute cu medicamente scumpe și cu efecte secundare. de asemenea, unele amine îmbunătățesc efectul medicamentelor și pot fi folosite ca suport sau previn efectele secundare, uneori grave, ale medicamentelor puternice. afirmații clare privind utilizarea corectă a aminoacizilor și a proteinelor: pentru performanțe maime în sport: necesarul de proteine și modele de aport pentru sporturile de forță și de anduranță, proteine anabolice, proteine ca mijloc de construire a mușchilor, pudră proteică, proteine din zer, bcaa, aminoacizi pentru eliberarea hormonului de creștere, pentru creșterea stocării glicogenului și regenerarea mai rapidă, pentru promovarea metabolismului hepatic, pentru detoifierea amoniacului, combinații sinergice de aminoacizi, aminoacizi pentru îmbunătățirea proteinelor alimentare cu aminoacizi. pentru o pierdere optimă de grăsime în dietă: necesarul de proteine, cele mai bune proteine pentru pierderea de grăsime, aminoacizi pentru a proteja substanța musculară și ca inhibitor al apetitului. pentru o recuperare semnificativ mai rapidă în caz de boală: necesarul de proteine și modele de aport, aminoacizi pentru a preveni tulburările metabolice catabolice, pentru un proces de vindecare accelerat, pentru o protecție sporită împotriva infecțiilor, pentru a proteja împotriva efectelor secundare ale medicamentelor sau pentru a spori efectele medicamentelor, ca analgezic eficient, pentru tratamentul bolilor hepatice și intestinale, pentru terapia de susținere în bolile cardiovasculare, hepatită și cancer, împotriva problemelor de prostată, pentru a reduce nivelul colesterolului. pentru stimularea imunitară și îngrijirea sănătății: pentru întărirea apărării organismului și prevenirea infecțiilor, rolul important al glutaminei, ca antioidanți, pentru prevenirea aterosclerozei, pentru protejarea sistemului cardiovascular. aminoacizii în detaliu: domenii de aplicare, efect și dozaj, de eemplu, ca medicamente inteligente pentru creșterea memoriei și o mai bună reținere a informațiilor, ca sedative naturale, împotriva depresiei, pentru îmbunătățirea calității somnului, ca stimulente, ca ucigași ai stresului, ca furnizori de energie, pentru bronzarea accelerată a pielii, pentru detoifierea metalelor grele, împotriva alergiilor și multe altele. cu eplicații detaliate despre digestia proteinelor și despre fondul de aminoacizi al organismului, precum și despre necesarul eact de proteine în caz de boală, dietă și sport. cu o evaluare a diferitelor proteine dietetice în comparație cu proteinele din nutriția sportivă care este cea mai bună proteină pentru dezvoltarea musculară sau pentru menținerea mușchilor în timpul dietei sunt produsele de nutriție sportivă automat mai bune decât proteinele dietetice ce combinație de proteine aduce cea mai mare valoare rolul important al aminoacizilor cu lanț ramificat (bcaa) și un model pentru furnizarea rentabilă a bcaa. ce trebuie să căutați atunci când cumpărați preparate de proteine și aminoacizi, distribuția nutrienților pentru un metabolism proteic optim în caz de boală, dietă și sport, cu vitamine și oligoelemente; efectele specifice ale combinațiilor de aminoacizi pentru sistemul imunitar. cu fișă tehnică pentru o prezentare rapidă a dozelor, efectelor secundare și interacțiunilor pentru fiecare aminoacid, tabele și prezentări generale, precum și multe alte informații. această carte include, de asemenea, o mare parte din informațiile cercetate inițial pentru cartea (nepublicată) l-carnitine-anwendungen. cuprins manual de proteine și aminoacizi - klaus arndt & torsten albers 1. proteine și aminoacizi: noțiuni de bază 1.1 ce sunt aminoacizii 1.2 definiții și contet 1.3 aminoacizi indispensabili și dispensabili 1.4 proteine complete și incomplete 1.5 digestia proteinelor 1.6 metabolismul aminoacizilor în ficat 1.7 un model al metabolismului aminoacizilor 1.7.1 homeostazia (echilibru) 1.7.2 degradarea și oidarea aminoacizilor 1.7.3 rezerva de aminoacizi liberi 1.7.4 rotația proteinelor: descompunerea și refacerea proteinelor 1.7.5 aminoacizi și reducerea glicemiei 1.7.6 cortizol: prieten sau dușman 1.7.7.7 efectul antrenamentului de forță 1.8 faza de resorbție și postresorbție 1.9 adaptări cu aport proteic ridicat și scăzut 1.9.1 ciclul proteic 1.9.2 mecanisme de adaptare la schimbarea aportului proteic 1.9.3 intervale de timp pentru adaptări 1.9.4 originea și stocarea proteinelor în timpul ciclului proteic2. 2.1 necesarul de proteine și aminoacizi 2.1.1 necesarul de proteine 2.1.1 rotația proteinelor și echilibrul azotului 2.1.2 necesarul general de proteine 2.1.3 necesarul de proteine în sport 2.1.4 necesarul de proteine în caz de boală 2.1.5 necesarul de proteine în alimentație 2.2 posibilele daune cauzate de un aport proteic foarte crescut 2.3 determinarea necesarului de aminoacizi 2.3.1 probleme în determinarea necesarului de aminoacizi 2.3.2 necesarul de proteine și aminoacizi la copii și adulți 2.3.3.3 necesarul de aminoacizi în sport 2.3.4 necesarul de aminoacizi în caz de boală 2.4 determinarea nivelului de aminoacizi din sânge 3. evaluarea proteinelor alimentare 3.1 digestibilitatea proteinelor 3.2 calitatea proteinelor 3.2.1 metode de determinare a calității proteinelor 3.2.2 scorul chimic 3.2.3 valoarea biologică 3.2.4 utilizarea netă a proteinelor 3.2.5 raportul de eficiență proteică 3.2.6 scorul aminoacizilor corectat pentru digestibilitatea proteinelor 3.2.7 rezumat4. suplimentarea alimentelor cu preparate proteice și aminoacizi 4.1 pulberi proteice, hidrolizate, aminoacizi liberi 4.2 proteine cu digestie rapidă și lentă 4.2.1 lactalbumina și cazeina 4.3 proteina de soia 4.4 proteina de ou 4.4 proteina de ou 4.5 informații generale privind achiziționarea de suplimente proteice 4.6 aminoacizi liberi și hidrolizate proteice 4.7 cât de siguri sunt aminoacizii liberi 4.7.1 toicitatea aminoacizilor 4.7.2 dezechilibre în aportul de aminoacizi 4.7.3 supraîncărcarea cu amoniac datorată aminoacizilor 4.7.4 producția de uree sub aportul de aminoacizi 4.7.5 modificări ale echilibrului acido-bazic 4.7.6 efectul diuretic al unor aminoacizi 4.7.7 efecte secundare datorate aminoacizilor 4.7.8 efecte secundare datorate clorhidraturilor de aminoacizi 4.7.9 efecte secundare datorate impurităților legate de fabricație 4.7.10 evaluarea altor efecte ale aminoacizilor5. nutriția pentru un metabolism proteic optim 5.1 grăsimi, glucide și proteine 5.1.1 nutriția sportivă 5.1.2 nutriția pacienților bolnavi acut și convalescenți 5.1.3 nutriția dietetică 5.2 vitamine, minerale, oligoelemente 5.2.1 necesarul de vitamine în sport 5.2.2.2 necesarul de vitamine la convalescenți 5.2.3 necesarul de vitamine în alimentație 5.2.4 recomandări pentru suplimentarea cu vitamine 5.2.5 antioidanți 5.2.6 minerale și oligoelemente6. efecte specifice ale combinațiilor de aminoacizi 6.1 aminoacizi pentru sistemul imunitar 6.2 aminoacizi cu lanț ramificat în sport, boli și dietă 6.2.1 bcaa ca furnizori de energie în sporturile de forță și de anduranță 6.2.2 bcaa în boli și dietă 6.3 aminoacizi împotriva afecțiunilor prostatei 6.4 aminoacizi și reducerea glicemiei 6.5 hormonul de creștere în sport și în alimentație 6.5.1 eficacitatea aportului oral de aminoacizi pentru creșterea secreției de sth 6.5.2 fiziologia și efectul hormonului de creștere 6.5.3. aportul de aminoacizi pentru creșterea secreției de sth 6.5.4. aminoacizi individuali pentru creșterea secreției de sth 6.5.4.1. arginina 6.5.4.2. ornitina/alfa-cetoglutarat de ornitină 6.5.4.3. alți aminoacizi pentru creșterea secreției de sth 6.5.4.4.5.5.5 combinații de aminoacizi pentru secreția de sth 6.5.5.5.1 arginină/ornitină 6.5.5.2 arginină/ornitină/lizină 6.5.5.5.3 arginină piroglutamat/lizină 6.5.5.5.4 ornitină/fenilalanină sau tirozină 6.5.5.5.5 ornitină/triptofan7. efectele specifice ale aminoacizilor individuali 7.1 arginina 7.1.1 arginina piroglutamat 7.2 ornitina 7.2.1 ornitina alfa-cetoglutarat 7.3 isoleucina 7.4 leucina 7.5 valina 7.6 lizina 7.7 metionina 7.7 metionina 7.8 cisteină/cistină 7.8.1 nacetilcisteină (nac) 7.8.2 homocisteină 7.9 fenilalanină 7.9.1 dlphenilalanină 7.10 tirozină 7.11 treonină 7.12 triptofan 7.12.1 5hidroi-triptofan 7.13 histidină 7.14 alanină 7.15 asparagină/acidul aspartic 7.16 glicină 7.17 serină 7.18 prolină/hidroiprolină 7.19 glutamină/acidul glutamic 7.19.1 glutamina în bolile intestinale 7.19.2 glutamina în bolile hepatice 7.19.3 glutamina și sistemul imunitar 7.19.4 glutamina și glicemia 7.19.5 glutamina în cancer 7.19.6 glutamina în convalescență 7.19.7 glutamina la sportivi 7.19.8 acidul glutamic sub formă de glutamat de sodiu: 7.20 taurina 7.20.1 taurina în sport 7.20.2 taurina și bolile de inimă 7.20.3 taurina și bolile de ficat 7.20.4 alte utilizări ale taurinei 7.21 acid gama-aminobutiric 7.22 carnitina 7.22.1 istoric 7.22.2 echilibrul carnitinei la om 7.22.3 creșterea arderii grăsimilor prin intermediul carnitinei 7.22.4 carnitina și regenerarea în sport 7.22.5 carnitina ca detoifiant al amoniacului 7.22.6 carnitina ca stabilizator al sistemului imunitar celular 7.22.7 carnitina și stresul 7.22.7 carnitina și stresul 7.22.8 carnitina pentru colesterolul ridicat 7.22.9 carnitina și sistemul cardiovascular 7.22.10 carnitina pentru efectele secundare ale medicamentelor 7.22.11 carnitina și alcoolismul 7.22.12 carnitina pentru bolile renale 7.22.13 carnitina și sindromul de oboseală cronică 7.22.13 carnitina și sindromul de oboseală cronică 7.22.14 carnitina în diabetul zaharat 7.22.15 carnitina și procesul de îmbătrânire 7.22.16 dlcarnitina 7.22.17 evaluarea produselor cu clorhidrat de carnitină 7.22.18 carnitina bază și sărurile de carnitină ale acizilor din fructe 7.22.19 carnitina: supliment alimentar sau medicament 7.22.20 determinarea statusului de carnitină în organism anea: obținerea preparatelor proteice și a aminoacizilorrepertoriu de figuri și tabele: fig. 1 aminoacidul limitator și valența proteinelor fig. 2 rotația proteinelor: structura proteinelor, degradarea și fondul de aminoacizi fig. 3 rata de resorbție a proteinei din zer și a cazeinei fig. 4 homocisteina: grupe de risc și tratament fig. 5 structura moleculară a glutationului fig. 6 rolul neurotransmițătorilor în coma hepatică fig. 7 structura moleculară a argininei fig. 8 structura moleculară a ornitinei fig. 9 structura moleculară a izoleucinei fig. 10 structura moleculară a leucinei fig. 11 structura moleculară a valinei fig. 12 structura moleculară a lizinei fig. 13 structura moleculară a metioninei fig. 14 structura moleculară a cisteinei și a cistinei fig. 15 structura moleculară a fenilalaninei fig. 16 structura moleculară a tirozinei fig. 17 structura moleculară a treoninei fig. 18 structura moleculară a triptofanului fig. 19 structura moleculară a histidinei fig. 20 structura moleculară a alaninei fig. 21 structura moleculară a asparaginei și a acidului aspartic fig. 22 structura moleculară a glicinei fig. 23 structura moleculară a serinei fig. 24 structura moleculară a prolinei fig. 25 structura moleculară a glutaminei/acidului glutamic fig. 26 structura moleculară a taurinei fig. 27 structura moleculară a gaba (acid gama-amino butiric) fig. 28 structura moleculară a carnitinei fig. 29 sinteza carnitinei la om fig. 30 transportul acizilor grași cu lanț lung prin membrana mitocondrială internă, folosind eemplul acidului palmitic tab. 1 aminoacizi dispensabili și indispensabili tab. 2 proteinele alimentare și rata de compensare tab. 3 aminoacizi, ordonați după transportatori și disciplina de aport tab. 4 necesarul de proteine pentru sportivi, convalescenți și în diete tab. 5 aportul zilnic de proteine în raport cu greutatea corporală tab. 6 necesarul de proteine și aminoacizi esențiali la diferite vârste și niveluri de stres tab. 7 necesarul de aminoacizi al copilului mic în comparație cu conținutul din diferite alimente tab. 8 efectul imunostimulator al unor aminoacizi tab. 9 necesarul suplimentar de aminoacizi la sportivi și convalescenți tab. 10 modificarea concentrației de aminoacizi în sânge în diferite boli tab. 11 digestibilitatea diferitelor proteine alimentare tab. 12 valoarea biologică a diferitelor proteine alimentare tab. 13 valoarea biologică a combinațiilor de proteine tab. 14 combinații de proteine vegetale cu valoare ridicată tab. 15 conținutul de proteine al unor alimente vegetale selectate tab. 16 cantitatea de proteine din combinațiile de legume cu valoare ridicată tab. 17 calitatea proteică a diferitelor alimente în funcție de cele 5 metode de măsurare tab. 18 forme de proteine din zer tab. 19 proprietățile proteinelor din cazeină și zer în comparație tab. 20 fișă tehnică casein tab. 21 cazeina în alimente tab. 22 fișă tehnică proteină din zer tab. 23 fișă tehnică proteină de soia tab. 24 fișă tehnică proteină din ouă întregi tab. 25 echilibrele de aminoacizi ale concentratelor de proteine pure tab. 26 echilibrele de aminoacizi ale unor alimente selectate tab. 27 posibile simptome ale unui dezechilibru în metabolismul aminoacizilor tab. 28 distribuția nutrienților pentru sportivii de anduranță tab. 29 distribuția nutrienților pentru sportivii de forță tab. 30 distribuția nutrienților pentru convalescenți tab. 31 distribuția nutrienților pentru alimentație, carbohidrați reduși tab. 32 distribuția nutrienților pentru alimentație, carbohidrați strict reduși tab. 33 conținutul în substanțe vitale al legumelor și salatelor tab. 34 conținutul în substanțe vitale al fructelor și legumelor tab. 35 nivelurile de antioidanți necesare pentru stresul oidativ tab. 36 surse naturale bune de arginină tab. 37 fișă tehnică arginină tab. 38 fișă tehnică ornitină/ornitinfalfa-ketoglutarat tab. 39 surse naturale bune de izoleucină tab. 40 fișă tehnică isoleuzin tab. 41 surse naturale bune de leucină tab. 42 fișă tehnică leucină tab. 43 bune surse naturale de valină tab. 44 fișă tehnică valine tab. 45 bune surse naturale de lizină tab 46 terapie combinată cu vitamine, minerale și aminoacizi pentru tratamentul sclerozei coronariene conform dr. rath tab. 47 fișă tehnică lysine tab. 48 surse naturale bune de metionină tab. 49 fișă tehnică metionină tab. 50 bune surse naturale de cisteină și cistină tab. 51 fișă tehnică cisteină/cistină/nac tab. 52 surse naturale bune de fenilalanină tab. 53 fenilalanină/dlphenylalanină (dlpa) fișă tehnică tab. 54 bune surse naturale de tirozină tab. 55 fișă tehnică tirozină tab. 56 bune surse naturale de treonină tab. 57 fișă tehnică treonina tab. 58 bune surse naturale de triptofan tab. 59 fișă tehnică triptofan/5hidroitriptofan (5htp) tab. 60 bune surse naturale de histidină tab. 61 fișă tehnică histidină tab. 62 bune surse naturale de alanină tab. 63 fișă tehnică alanina tab. 64 bune surse naturale de asparagină și acid aspartic tab. 65 fișă tehnică asparagină/acid aspartic tab. 66 bune surse naturale de glicină tab. 67 fișă tehnică glicină tab. 68 bune surse naturale de serină tab. 69 fișă tehnică serine tab. 70 bune surse naturale de prolină tab. 71 fișa tehnică proline tab. 72 bune surse naturale de glutamină și acid glutamic tab. 73 fișă tehnică glutamina tab. 74 bune surse naturale de taurină tab. 75 fișă tehnică taurine tab. 76 fișă tehnică acid gama-aminobutiric (gaba) tab. 77 cauze ale deficitului de carnitină tab. 78 prezența carnitinei în organismul uman tab. 79 conținutul de carnitină din diferite alimente tab. 80 fișă tehnică carnitina caracteristicile produsului:  292 pagini 30 ilustrații 80 tabele

Brand:
Novagenics
Ean:
9783929002386
Mpn:
  • 26


Căutări similare